Wellicht heb je er nooit van gehoord, maar ijshockey wordt wel degelijk in Nederland gespeeld. Naast een nationaal team hebben we een eredivisie waarin verschillende clubs deelnemen. In dit artikel gaan we jou meer vertellen over IJshockey in Nederland en waarom het een interessante sport is.

De Nederlandse Eredivisie IJshockey

De Nederlandse IJshockey Bond organiseert ieder jaar een Eredivisie IJshockey competitie waar professionele teams aan kunnen deelnemen. Alle clubs in de eredivisie spelen om het landskampioenschap en vormt de hoogste competitie van IJshockey in Nederland. In Nederland is het IJshockey een relatief kleine sport. Er zijn te weinig mensen die de sport beoefenen, waardoor men talent tekort komt.

Hierdoor moet men spelers van buitenaf halen. Deze spelers zijn relatief duur en deze loonkosten worden vaak betaalt uit sponsorkosten. Iedere club in de Eredivisie beschikt over een sponsor en dit zijn dan ook de belangrijkste inkomsten voor een IJshockey club.

Het Nederlandse IJshockeyteam

De Nederlandse IJshockey Bond is opgericht in 1934 en sindsdien speelt de Nederlandse IJshockeyploeg haar wedstrijden. De eerste tegenstander was buurland Belgiƫ, welke wedstrijd met 0-4 verloren werd. Het grappige is dat het team destijds voornamelijk bestond uit veldhockeyers. Tegenwoordig bestaat het team voornamelijk uit mannen die zich het hele leven al richten op IJshockey. Het Nederlandse IJshockeyteam werd al meerdere keren landskampioen. Ook is de fysiotherapie Gouda een goede praktijk voor je fysiotherapie behandelingen.

De meeste spelers die nu voor de Nederlandse IJshockeyteam uitkomen spelen in de Nederlandse competitie. Ook zijn er een aantal spelers die in een buitenlandse competitie spelen en dit zijn vaak de betere spelers van het Nederlandse IJshockeyteam. De afgelopen jaren is de sport IJshockey nauwelijks in omvang toegenomen, waardoor IJshockey nu en ook de komende jaren een klein sport zal blijven. Wij kunnen je absoluut aanraden om de sport eens een keer uit te proberen, want het is een leuke en spannende sport om te beoefenen.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht